Borta bra. Men Bromölla bäst.

apr 24, 2022 | Debatt & Blogg

Mer tomter, ökad inflyttning av kompetens och företag. Fler jobb, mer skattepengar och därmed mer pengar till skola, vård och omsorg, säger moderaten Glenn Nilsson.
Företag med mindre än 50 st. anställda står för 1662 jobb i Bromölla 2022. Ändå har Bromölla mindre andel företagare 7,9% än medeltalet i Sverige som ligger på 10% (Sverigefakta 2022). Näringslivsklimatet har från 2020 till 2021 dalat nästan 100 placeringar från 50:e plats till 147:e plats i Svenskt Näringslivs årliga mätning. Allt fler företagsetableringar flyttar till andra kommuner bland annat pga. Bromölla varken har industritomter eller bostadstomter att erbjuda. Strategiskt viktigt med företagsetableringar och inflytt av kompetens Moderaterna i Bromölla vill arbeta strategiskt långsiktigt med handlingsplaner och mätbara mål för att utveckla näringslivet och få en stabil utveckling. Mark
både till industritomter och boende måste prioriteras. Företagsklimatet är en annan viktig parameter som måste ses över. Bromölla borde ligga i topp med sitt geografiska läge med nära till allt. Mer proaktivt arbete som möter befintliga företags behov samt utåt mot företag i övriga Sverige för att på sikt få fler etableringar i Bromölla kommun. Vi från Moderaterna i Bromölla kommer nu jobba för att allt ska bli bättre än genomsnittet i Sverige. Det är därför vi säger Bromölla – Bättre än Sverige.

Bromölla – Bättre än Sverige
Dela på sociala medier