Svar på Gert Rosenlinds insändare den 29:e juni.

Artikeln publicerades 5 juli 2017.

Gert Rosenlind går i en debattartikel till hårt angrepp på ”det så kallade kommunstyret” vad han nu menar med det? Han kritiserar ordförande, vice ordförande och förvaltningschef. Det är häpnadsväckande att Gert inte kan ordningen i kommunen.

Kommunfullmäktige består av ordförande och förste vice samt andre vice ordförande. Samma sak i kommunstyrelsen. Presidiet består av tre personer även här. Vilka kritiserar han?

Gert skriver att Bromölla hamnat i en besvärlig ekonomisk situation. Det har han rätt i. Han väljer att skylla detta på satsningen på IvöStrand. Detta är ett populistiskt påstående som säkert går hem hos många av de som inte är insatta. Problemen ligger på helt andra ställen och det vet Gert Rosenlind mycket väl om.

Att IvöStrand-området har kostat pengar är helt klart, men vad har Bromölla fått och kommer att få tillbaka. Det byggs för fullt på området. Trygghetsboendet är klart, och många har redan flyttat in. Förskolan projekteras och snart börjar bygget av även den. Inom kort kommer det att bo och vistas många hundra personer på området. Personer som betalar skatt till vår kommun.

Eftersom jag förmodar att jag är en av de som Gert menar skulle dragit i handbromsen, känner jag mig manad att kommentera hans påstående. Vi Moderater har gjort en egen budget. Den har inte antagits utan den budget som gäller är den som Socialdemokraterna gjort tillsammans med Vänsterpartiet och Gerts före detta parti, Miljöpartiet.

Den budget som klubbats igenom gäller och då har alla skyldighet att agera efter den. Om du, Gert Rosenlind, och ett flertal andra ledamöter hade stöttat min motion om att studera kommunekonomin i Örkelljunga, hade vi troligen inte hamnat i denna situation.

Sedan är det osmakligt att som Gert gör, att klandra förvaltningen offentligt för att inte gator och park skötts. Har man som politiker åsikter om detta tar man det i enrum med ansvarig tjänsteman.

Fakta: Kommunalskatten i Bromölla är för närvarande 21:76 på varje intjänad hundralapp, medan den i Örkelljunga är 19:06. Vi Moderater ville göra studiebesök på plats, men det blev nerröstat i kommunfullmäktige.

Källa:Krististianstadsbladet – http://www.kristianstadsbladet.se/debatt/nya-ivostrand-omradet-kommer-att-husera-hundra-nya-manniskor/