Moderaterna i Bromölla vill tillfälligt att företagare ska slippa betala avgifter för livsmedelskontroller och miljötillsyn. Detta som ett led i att stötta företagen i spåren av coronaviruset. ”Vi får ju agera”, säger Glenn Nilsson. Förslaget, som kommer i form av en motion, är ett stöd till besöksnäring, restauranger, kaféer och handel. ”I kristider är det viktigt att göra vad vi kan för att rädda svenska jobb. Det gäller inte minst här i vår kommun. Vid sidan av de hälsomässiga konsekvenserna av viruset drabbas också många företagare och deras anställda”, skriver Glenn Nilsson, Mikael Efverman och Patrik Ottosson.

Tillsynsavgifterna som föreslås stoppas tillfälligt gäller årlig kontroll och tillsyn inom miljö- och livsmedelsområdena. Kontrollerna ska dock fortsätta som vanligt, även om inte avgifterna tas ut, står det i motionen.

– De drabbas hårdast nu, restauranger och besöksnäringen, säger Moderaternas ordförande Glenn Nilsson.

– Sen finns det säkert andra grejer vi kan stötta med också, som man kan komma överens med de andra partierna. En åtgärdslista förslagsvis. Detta kanske ses som en start. Vi får ju agera.

Hur mycket handlar det om ekonomiskt?

– Det kan jag inte svara på just nu, men varje krona som vi kan stötta företagarna tycker jag är guld värt.

Den får behandlas fort motionen?

– Ja visst, den ska komma med den 30:e på kommunfullmäktige har jag fått besked om, säger Glenn Nilsson.

Glenn Nilsson hoppas att motionen kan bli starten på en diskussion om fler stödjande åtgärder.
Foto: Johannes Lindén

Källa: Johannes Lindén www.kristianstadsbladet.se

Läs artikeln här:

https://nxt.kristianstadsbladet.se/bromolla/moderaterna-vill-slopa-avgifter-for-livsmedelskontroller